Zzp’ers krijgen brief over verdwijnen VAR en nieuwe werkwijze

april 2, 2016

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) verdwijnt per 1 mei 2016. Wij sturen zzp’ers met een VAR in de periode van 31 maart tot 8 april een brief over de nieuwe werkwijze.

Per 1 mei verdwijnt de VAR. Zzp’ers en hun opdrachtgevers kunnen dan gebruikmaken van modelovereenkomsten. Als zij werken volgens zo’n overeenkomst is er geen sprake van loondienst en hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden.

Overgangsperiode

Tot 1 mei 2017 is er een overgangsperiode waarin zzp’ers en hun opdrachtgevers de tijd krijgen om te bepalen of het nodig is om met een modelovereenkomst te werken. Ook hebben zij dan tijd om te bepalen welke modelovereenkomst past bij de manier waarop zij willen werken.

Andere berichten

Hogere belasting voor kleine ondernemer in coronatijd

Hogere belasting voor kleine ondernemer in coronatijd

De kleine ondernemer gaat volgend jaar meer belasting betalen, waarschuwen 2 grote koepels van belastingadviseurs in een officiële reactie op de Prinsjesdagbegroting. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) vindt de lastenverzwaringen in een tijd waarin veel...

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling

Uitstel van belastingbetaling

Ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen of dreigen te komen, kunnen de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Bijzonder uitstel is mogelijk voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting...

Lees meer