Jaarverslag

JAARVERSLAG

In een jaarverslag blikt u terug op de bedrijfsactiviteiten van het afgelopen jaar. Het brengt uw werkzaamheden in kaart en informeert derden over de ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Immers, bedrijven hebben vaak veel belangstellenden, zoals aandeelhouders, banken, zakenrelaties en personeel.

De inhoud van het jaarverslag een profiel van uw organisatie, met daarin uw visie, missie, marketingstrategieën, doelstellingen, werkmethoden en successen. U kunt een jaarverslag zien als een visitekaartje voor uw onderneming.

Bij een klein bedrijf is een jaarverslag met enkele pagina’s voldoende. Voor grotere ondernemingen maken wij verslagen van ruimere opzet. Vaak geldt: hoe groter een onderneming, des te meer gegevens.

VOORKOM FINANCIELE VERRASINGEN

Na verwerking van uw administratie bespreken wij de vraagstukken met u en bekijken wij de openstaande posten kritisch. Ook afschrijvingen en loonjournaalposten worden regelmatig in uw administratie verwerkt. Hierdoor krijgt u een actueel inzicht van de financiële stand van zaken in uw organisatie. Zo voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

JAARREKENING

Het financiële deel van een jaarverslag is de jaarrekening. Een jaarrekening geeft in grote lijnen weer hoe het er financieel aan toe is gegaan in uw bedrijf in het betreffende boekjaar. Het bestaat uit 3 onderdelen: de balans, winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting..

Onder andere bv’s, nv’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen moeten ieder boekjaar een jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dit is wettelijk verplicht.

Hoe groter uw bedrijf, des te meer financiële informatie u in het rapport zult moeten vermelden. Wij werken met professionele boekhoudsoftware en goed opgeleide medewerkers, waardoor een jaarrekening van hoog kwaliteit gegenereerd wordt. Delta Administratie & Advies Groep doet dit voor al haar klanten.