Belastingplan 2017 – Werk en inkomen

september 20, 2016

In het Belastingplan 2017 is 1 systeem opgenomen om belasting- en toeslagschuld af te lossen. Het Belastingplan bevat voorstellen van het kabinet om het belastingstelsel eenvoudiger maken. Het plan wordt jaarlijks met Prinsjesdag aangeboden aan de Tweede Kamer.

1 betalingsregeling voor belasting- en toeslagschuld

De 2 bestaande regelingen – 1 voor de belastingschuld en 1 voor toeslagschuld – van de Belastingdienst worden vervangen door 1 betalingsregeling. Voor beide schulden gelden nu nog verschillende betalingsregelingen.

Schulden aan de Belastingdienst moet u vanaf 1 januari 2019 binnen 12 maanden terugbetalen. U bepaalt in hoeveel termijnen u betaalt, mits u minstens € 50 per keer betaalt. Kunt u de schuld niet binnen 1 jaar betalen? Dan moet u zelf direct een betalingsregeling aanvragen.
Bij deze zogenoemde maatwerkregeling moet u binnen 2 jaar u schulden voldoen. De Belastingdienst kijkt hierbij naar uw persoonlijke situatie zoals uw mogelijkheden om te betalen, uw vermogen en uw inkomen.

Andere berichten

Hogere belasting voor kleine ondernemer in coronatijd

Hogere belasting voor kleine ondernemer in coronatijd

De kleine ondernemer gaat volgend jaar meer belasting betalen, waarschuwen 2 grote koepels van belastingadviseurs in een officiële reactie op de Prinsjesdagbegroting. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) vindt de lastenverzwaringen in een tijd waarin veel...

Lees meer
Uitstel van belastingbetaling

Uitstel van belastingbetaling

Ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen zijn gekomen of dreigen te komen, kunnen de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Bijzonder uitstel is mogelijk voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting...

Lees meer